top of page
Lord-Buddha.jpg

Zen

Meditation

Meditation er først og fremmest fordybelse og fokusering. Det kan opnås på mange forskellige måder. 

Det er meget moderne at bruge meditation til at få ro og skabe en større balance. Der er i de sidste år kommet en del medicinske undersøgelser, som viser den gavnlige virkning af meditation. Det gør, at vi i dag taler om meditation i form af mindfulness, i skoler, på hospitaler, og det er blevet et begreb og et redskab, som vi oftere og oftere benytter.

Hos mig er meditation en daglig følgesvend. Både til at koncentrere mig om en specifik opgave, til at slappe af og skabe ro, til helbredelse, til at styre smerter og følelser, til at kommunikere med mit indre og med det guddommelige, til at synke så langt det er mig muligt ind i den menneskelige bevidsthed. Metoderne er forskellige, alt efter hvad der er brug for.

Det er op til den enkelte hvad, hvordan og hvor bevidst meditationen bruges. For mig handler det om, hvad dit formål er med at meditere. Det er nemlig ikke ligegyldigt, hvilken metode man vælger, eller hvordan metoden bliver brugt.


Meditationsformer


Jeg tilbyder flere former for meditation. De fleste er guidede, nogle er længere end andre, og nogle skal helst indgå i et forløb. Der er både kurser, gruppemeditation og individuelle sessioner.

"Guided meditation" til en dybere forståelse af dig selv kan ske både i gruppe og individuelt.

”Ro og balance” meditation, hvor der er hovedvægt på indre ro, at stilne tanken, balancering af krop og sind, velvære og livslyst.

"Medicinsk meditation", hvor det er energiarbejde i kroppen og sindet, som er det centrale. 

”Sjæls meditation”, hvor du kan møde din inderste kerne og arbejde meget specifikt med din forståelse af din kerne - sjælen.

”Skab dit liv” meditationer, hvor vi arbejder med, hvordan du ser dit liv, ændrer vaner, forstår din vej og skaber forening mellem dig og dit verdensbillede.

”Tidligere livs meditation”, hvor vi arbejder med oplevelser af et eller flere tidligere liv. Det skal altid ses i sammenhæng med dit liv her og nu.

”Livsglæde” meditation skaber bedre balance i dit liv, så du ser mere glædesfuldt på det. At finde livets nydelse frem og erkende dig selv.

”Bevidstheds” meditation er den dybeste form for meditation.

Ens for alle meditationer er, at de er redskaber, som alle kan lære, og alle kan få gavn af. Det kan være ganske små øvelser, som kan forandre dit liv. En ting er sikkert: Det giver glæde, styrke, forståelse og bedre selvopfattelse at meditere. Det giver også ro og koncentration og kan skabe balance i vores indre.
At forandre dit liv er at se dig selv i øjnene og elske det, du ser. 

“Peace comes from within. Do not seek it without.” Buddha
Zen: Service

Hvordan

Ene - med dig som centrum

IMG_0110.JPG

Ene – med dig som centrum.
Ene meditation er et godt redskab, hvis du gerne vil i dybden med en problemstilling.
Hvis du står et sted i livet, hvor du har brug for at trække vejret, eller se livet i et større perspektiv. Hvis du er stresset, mangler fokus, er i en krise eller syg, kan ene meditationerne være et fantastisk healende og udviklende redskab.
Men de kan også bruges til at komme dybere ind i dig selv - opleve dig selv i en større sammenhæng.
Se din sjæl, oplev din tråd.

Gruppe - i fælleskab

IMG_1711 (2).JPG

Gruppemeditationer er en god måde at lære meditation på. Jeg tilbyder grupper, som har forskellige temaer. Det kan være meget givende at være sammen med andre og dele sine oplevelser.
Der er både meditationer til dem, som ønsker at bruge meditationen til afslapning, fordybelse og komme i kontakt med sin krop, sind og ånd.
Men der er også meditationer i grupper, hvor det er de dybere bevidsthedsredskaber, der arbejdes med.

Zen: Portfolio
bottom of page